Арменският външен министър Едуард Налбандян отправи послание по повод началото на двумесечните събития на франкофонията.

Spread the love

22.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – “2018 година е от особена важност за Република Армения. На 11 и 12 октомври в Ереван ще се проведе важно международно събитие:  XVII среща на високо равнище на Международната организация на франкофонията, в която ще вземат участие 84 членове на организацията, асоциирани страни и държави-наблюдатели.

За Армения е голяма чест да получи доверието от лидерите на държавите и правителствата на френскоговорящите страни, за възможността да организираме срещата на върха. Понастоящем усилията на нашата страна имат за цел да превърнат тази среща на върха в голям успех за цялото френскоговорящо семейство.

Срещата ще се проведе под егидата на “Да живеем заедно”. Чрез сътрудничество и хармония, споделяне на човешките ценности, ние сме убедени, че можем да насърчим единството на обществата, като осигурим мир и просперитет във френскоговорящите страни. С лозунга “Да живеем заедно”, срещата на върха ще определи приоритета за развитие на сътрудничеството, образованието и културния диалог, борбата с всички форми на нетърпимост и дискриминация”, се казва в изявлението.

Както всяка година, така и през 2018 г. на 20 март ще бъде отбелязан Международният ден на франкофонията. В това отношение в Армения ще бъдат организирани множество събития в периода март-април.

“Бих искал да благодаря на всички участници във Франкофония за техните усилия и отдаденост за каузата на нашата страна”, каза Налбандян.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *