Арменските приятели на Бурден бяха шокирани от смъртта на известния водещ на CNN /Видео

Spread the love

11.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Продуцентът на филма за Арменския геноцид “Обещанието” (The Promise) – Ерик Исраелян изрази съболезнованията си на семейството и приятелите на известния телевизионен водещ Антъни Бурден от CNN по повод трагичната му смърт.
“Той беше много активен, говореше за пътуването си до Армения със Серж Танкян, възхищаваше се на хуманизма в работата на Крис Корнел (автор на основния саундтрак за филма “Обещанието”). За филма “Обещанието”… Благодаря му за твоите смели твърдения за Геноцида над арменците. Наистина ще ни липсваш”, заяви Исраелян под съвместна снимка, публикувана в Twitter с известния водещ.
Съболезнования до семейството и приятелите на Антъни Бурден също изразиха основателят и фронтмен на американската рок група System of a Down – Серж Танкян.
“Аз съм шокиран от новината за смъртта на Антъни Бурден. Изгубихме активист за живота, културата и истината. За мен беше голяма чест да прекарам известно време с него в Армения. Изразявам любовта и съболезнованията си към семейството му и към всички, до които той се докосна с красивия си дух”, пише Танкян.
За смъртта му и последния филм на известният майстор в Армения и Арцах се изказа тези дни в Ереван бившият американски постоянен представител на САЩ в ООН – Саманта Пауър, отбелязвайки, че Бурден е разкрил за нея прекрасната история и култура на Армения.
Припомняме, че CNN съобщи за смъртта на авторът на предаването “Антъни Бурден: Непознатите места” в Париж, в резултат на самоубийство.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *