АРМЕНСКИТЕ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ ВЪВ ВАРНА И РУСЕ ИМАТ НОВ ПАСТОР

Spread the love

09.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 4-6 април т.г., в град Велико Търново, вСнимка на Nerses Ketikian. сградата на Евангелска Методистка Църква се състоя 67-та Годишна Конференция на Обединената Методистка Църква в България, пише в официалния сайт на ОМЦ в България.

Вторият ден на Конференцията бяха проведени закритите заседания на пасторите, където бяха обсъдени назначенията по църквите на територията на България. Заседанието председателстваше епископ Патрик Щрайф.

На 6 април сутринта Епископ Щрайф съобщи решенията на закритото заседание на пасторите. „За още една година се подновяват назначенията на всички действащи местни пастори. Назначение като местен пастор за арменските общности във Варна и Русе получи Нерсес Кетикян.”, се пише в сайта. Пастор Нерсес Кетикян ще води своето служение под ръководството на Суперинтенданта на Обединена Методистка Църква в България Пастор Даниел Топалски, който същевременно е и духовният пастир на ОМЦ – окръг Варна.

За информация уведомяваме, че Арменските Евангелски църкви в град Варна и Русе са част от Обединена Методистка църква в България. Същевременно те са част от Съюза на Арменските Евангелски Църкви в България, председателстван от пастор Бедрос Алтунян, дългогодишен пастор на АЕЦ във Варна и Русе. От своя страна Съюзът на Арменските Евангелски Църкви в България е част от Световния Съвет на Арменските Евангелски Църкви.

Пастор Нерсес Кетикян е основател, главен редактор и администратор на Арменския информационен сайт „Гантех Араратян”.

Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *