АРМЕНСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ РУМЪНИЯ БЕ ПРИЕТА ОТ ПРЕЗИДЕНТА АРМЕН САРКИСЯН

Spread the love

04.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Президентът на Република Армения Армен 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nСаркисян на 3 март т.г. се срещна с делегация от Румъния, оглавена от Варужан Восканян, депутат в румънския парламент, председател на групата за приятелство с Армения в Парламента на Румъния и председател на Съюза на арменците в Румъния. На срещата присъстваха и ръководителят на Снимка на Nerses Ketikian.румънския клон на Общоарменския Фонд „Хаястан” (Армения) Гарабед Хачадурян и заместник председателят на Съюза на арменците в Румъния Заре Назарян.

Събеседниците говориха за оживяването на икономическите връзки между двете страни, за необходимостта от стъпки, които ще развиват отношенията в тази сфера.

Румънската делегация пристигна с първия редовен полет от румънската столица Букурещ до Ереван.  В този контекст двустранно бе подчертана важността на тези полети, които ще допринасят на икономическите връзки между двете страни.

По време на разговора президентът Саркисян и Варужан Восканян обсъдиха съвременните предизвикателства пред арменската общност в Румъния, както и бъдещите планове на общността. Те подчертаха важността на тесните връзки на арменците в Румъния с Отечеството, по специално в сферата на науката, културата и образованието.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *