АРМЕНКА бе избрана за заместник председател на Парламента на Швеция

Spread the love

 

01.10.2014, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Заместник председателят на Народното събрания на Република Армения – Едуард Шармазанов изпратил поздравително писмо до новоизбраният заместник председател на шведския Рикстаг – Исабел Дингизян, която е от арменски произход, съобщават от пресцентъра на НС на Армения.

В писмото си Шармазанов подчертал факта, че с избора на г-жа Дингизян, Швеция още веднъж показала, колко важна е ролята на жената в обществения живот на страната.

„В Армения високо ценят ключовата Ви роля в приемането на резолюцията в шведския парламент, с която се признава Арменския геноцид, както и помощта Ви за създаването на групата за приятелство между Армения и Швеция в парламента на Вашата страна”, се казва в писмото на Едуард Шармазанов.

Арменката Исабел Дингизян е избран от ПП Зелените. По-рано, относно нейния избор на този пост, г-жа Дингизян бе изразила радостта си от това, че избират нея, която не е родена в Швеция и за разлика от повечето високопоставени жени в страната, е брюнетка.

Исабел Дигизян е родена в Багдад, но през 1965 година семейството й установява в Швеция, където тя е избрана за депутат на парламента през 2006 и 2010 година.

Нерсес Кетикян

В-к-Парекордзагани-Цайн12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *