АРМЕНИЯ РАЗШИРЯВА УЧАСТИЕТО СИ В МИРОТВОРНИТЕ МИСИИ, ЗАЯВИ МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ДАВИТ ТОНОЯН

Spread the love

01.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Армения разширява своето участие в 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nмиротворните мисии на ООН. За това заяви министърът на отбраната на Република Армения Давит Тоноян по време на Форума на миротворците в Ню Йорк.

„Днес миротворците на Армения участват в мисии, реализирани под патронажа Снимка на Nerses Ketikian.на ООН в Афганистан и в Косово.”, отбелязва той и добавя, че Армения възнамерява да основе Международен Център за подготовка на миротворци.

„Ние с нашите партньори, в частност със САЩ, реализираме национална програма за подготовка на миротворците, по която наши военнослужещи преминават курсове. Целта е ние да основем в Армения Международен център, където миротворци от цял свят ще могат да получат обучение.”, отбелязваДавит Тоноян.

Той отделно е говорил за арменската хуманитарна мисия в Сирия, за която някои анализатори дават различни оценки. „Нашата хуманитарна мисия в Сирия се състои от лекари и сапьори. Тя се реализира в сътрудничество с нашите руски партньори. Това решение сме взели въз основа на молба от местната арменска общност.”, е обяснил той на участниците във Форума.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *