АРМЕНИЯ и ГЪРЦИЯ ще подпишат договор за ВОЕННОТЕХНИЧЕСКО сътрудничество

Spread the love

PECHAT

sab_logo

11.02.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Правителството на Република Армения одобри подписването на договор за военнотехническо сътрудничество с Гърция. Заместник министърът на Отбраната на Армения – Ара Назарян отбеляза, че реклама Ботаникасътрудничеството между страните ще включи няколко сфери.

„Предвижда се размяна на информация относно производството на оръжия, боеприпаси и взривни устройства, размяна на опити и мнения, осъществяване на изследване и развитие на производството на военната промишленост”, отбеляза той.

1385225_10202623480534674_322521158_nПродажбата на готовия продукт на трети страни, който ще е в резултат от военнотехническото сътрудничество между Армения и Гърция ще се регулира с друг договор, където е отбелязано, че подобна продажба може да се осъществи при съгласие и от двете страни.

За реализация на точките от договора за военнотехническо сътрудничество между двете държави ще бъде създадена междуведомствена комисия с участието на представители от Армения и Гърция.

Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД

Титуляр: Нерсес Кетикян

IBAN: BG22BUIN95611000123075

SWIFT: BUINBGSF

Цел: Дарение

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *