АРМЕНИЯ е готова да приеме всички арменци от СИРИЯ, заяви Президентът Серж Саркисян

Spread the love

PECHAT

sab_logo

15.03.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – „Ние сме готови да приемем всички арменци, които са решили да напуснат Сирия“, заявил Президентът на Армения – Серж реклама Ботаника1Саркисян по време на срещата си с премиера на Гърция – Алексис Ципрас в рамките на официалната визита на арменския Президент в Гърция.

Саркисян отбелязал още, че международната общност трябва да подкрепи страните, които приемат бежанци. „Преди всичко трябва да бъде отстранена истинската причина за нестабилността, и второ – logo_sevan_lila_03международната общност трябва да подкрепи страните, които приемат бежанци”, заявил той.

По думите на Президента Саркисян, най-1385225_10202623480534674_322521158_nдобрия вариант да бъде решена кризата с бежанците е да бъде премахнат основните причини за тези проблеми, т.е., нестабилността в Близкия Изток, по специално в Сирия. „Ние, като страна, която има сравнително малко население, сме приели забележително голям брой бежанци. Около 17 хиляди души от Сирия са пристигнали в Армения. Всъщност терминът „бежанец” за тези хора е условен, защото повечето от тях са от арменски произход. Тези хора, които са пристигнали в Армения са наши братя. Но този факт не намалява важността на икономическите проблеми, пред които е изправена нашата страна”, отбелязал Серж Саркисян.

Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД

Титуляр: Нерсес Кетикян

IBAN: BG22BUIN95611000123075

SWIFT: BUINBGSF

Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *