Армения държи под контрол Азербайджанските сили в Нахичеван/ВИДЕО/

Spread the love

29.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – „Арменските гранични войски държат Азербайджанските войски под контрол на границата с Нахичеван“, каза майор от арменската армия, който придружи група журналисти до границата в сряда, за да разсее неотдавнашната пропаганда на Баку, която заяви, че азербайджанските сили “освобождават” територии по границата.

Репортерите бяха отведени до границата на Армения, село Арени, обиколиха граничните патрулни отряди и се срещнаха с арменските войници, разположени там.

Майор Андраник Цатурян заяви пред репортери, че наистина азербайджанските сили са се придвижили напред към границата на Армения, но те не са я преминали и не са нарушили неутралната зона. Той обясни, че арменските гранични войски уверено държат четирите отбранителни позиции, независимо от движението на Азербайджанските сили в рамките на собствената им територия.

“При всяко нарушение арменската страна може да открие огън в три посоки и да принуди врага да отстъпи”, каза майор Цатурян.

Войните, разположени на границата, увериха репортерите, че азербайджанските военни позиции са на безопасно за арменските села разстояние и е невъзможно да се стигне до тях с огнестрелни оръжия от това разстояние.

Говорителят на Министъра на отбраната – Арцрун Хованисян, който придружаваше репортерите на фронтовата линия каза: “Не трябва да забравяме, че техните (азербайджански) села са още по-близо до нашите позиции. Без да променят позициите си, те не могат да покрият пътя и селата (в Армения), както твърдят. Невъзможно е да го направят с това леко въоръжение, дори с картечници, само с ракетен огън могат, но това е друг въпрос”, каза Хованисян.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *