АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ: Поведението на Азербайджан за разрешаването на Карабахския конфликт е неприемливо!

Spread the love

PECHAT

sab_logo

15.04.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Съпредседателите на Минската група към ОССЕ призовават да бъде приет механизъм за разследване на нарушаването на

adпримирието и Армения е съгласна с това, заявиха няколко евродепутата, които участваха в обсъждането на Карабахския конфликт по време на редовното заседание на Европейския парламент.

„Единствената причина този механизъм да не бъде приложен, е отказът на Азербайджан”, заявил реклама Ботаника1евродепутатът Ангел Джамбазки от България и добавил, че подобно поведение на Азербайджан е неприемливо.

Евродепутатът от Чехия – Яромир Щетина на свой ред припомнил, че Съветския Съюз е присъединил територията на Планински Карабах към Азербайджан. „Да подкрепяме logo_sevan_lila_03Азербайджан, означава да подкрепяме тогавашната нечовешка етническа политика на СССР”, отбелязал той.

Представителят в Европейския парламент от Литва – Петрас Ауштревичюс говорил за ролята на Русия в Карабахския конфликт и отбелязал, че кървавите пари, които дава Азербайджан за оръжията, се вливат в бюджета на Русия. Той призовал Европейския парламент да предприеме стъпки, за да бъде спряна доминиращата роля на Русия в Кавказкия регион.

Евродепутатът Франк Енгел от Люксембург отбелязал в изказването си, че Азербайджан остава агресор, който постоянно нарушава режима за прекратяване на огъня. По думите му, единствената цел на Азербайджан е арменците да изчезнат от този регион.

Според него, Минската група към ОССЕ постоянно подчертава, че решението на конфликта може да стане факт, ако има компромиси. „Но как може да се направи компромис на една държава, в която за национален герой обявяват убиец,  убил с брадва спящ човек. Компромис със страната на Рамил Сафаров е невъзможен”, заявил той от трибуната и добавил, че единственото решение на конфликта е признаването на независимостта на Планински Карабах.

Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *