Американски телевизионен водещ за пътуването си до Армения:  „Не се страхувам да използвам думата геноцид”

Spread the love

21.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Известният американски телевизионен хост, автор на програмата “Антъни Бърдън: неизвестни места” на CNN, говори за причините, които го накараха да отиде на екскурзия до Армения.
“В продължение на много години арменските зрители на моята програма ме питаха защо не отивам в Армения? Имах силно желание, но исках да разбера какво ме очаква там”, пише Бърдън.
Антъни Бърдън отбеляза също, че решаващият фактор за посещението му в Армения е призивът на Серж Танкян (основателят и фронтмен на американската рок група “System of A Down”).
“Срещнах най-неочаквано Серж Танкян, който се канеше да отиде в Армения. Не можех да откажа. Серж, подобно на много арменци, е потомък на жертвите от Арменския геноцид. Тази дума е забранена в Турция, но нямам никакви проблеми с нейното използване и се гордея, че мога да нарека убийствата на 1,5 милиона арменци с правилната дума”, добавя Бърдън.
Американският телевизионен водещ отбелязва също, че най-вероятно сега той няма да бъде приет в Турция и знае, че е включен в списъка с лица, които не се допускат в Азербайджан заради посещенията им в Арцах.
Припомняме, че CNN публикува съобщение за пускането на шоуто на Бърдън, посветено на Армения, което ще бе излъчено на 20 май 2018 г.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

One thought on “Американски телевизионен водещ за пътуването си до Армения:  „Не се страхувам да използвам думата геноцид”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *