Алиев заяви кой е единствения начин за разрешаване на конфликта в Арцах

Spread the love

29.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Азербайджанския президент Илхам Алиев, даде изявление по време на прием, по случай 100-годишнината на Република Азербайджан, и заяви, че през последните години властите в страната са фокусирани върху създаването на правни и икономически условия за уреждане на конфликта в Арцах
“Искам още веднъж да кажа, че броят на страните, които сътрудничат и желаят да сътрудничат с нас, нараства. Все по-голямо е уважението към нас, всички симпатизират на делата ни. В тази ситуация никоя държава не може да изгради никаква връзка с незаконния режим и никога няма да позволим това. Никога няма да позволим създаването на втора арменска държава на нашите исторически земи. Има един начин за разрешаване на конфликта в Арцах и това е възстановяването на териториалната цялост на Азербайджан”, казва Илхам Алиев.
Според Президентът на Азербайджан, арменците по света, въпреки многото усилия, не могат да устоят на действията на азербайджанската страна, и “нито една държава и до днес не признава Арцах”.
Припомняме, че говорителят на Министерството на външните работи на Азербайджан – Хикмет Хаджиев коментира изявлението на синът на министър-председателя на Армения – Ашот Пашинян, който заяви, че ще започне военна служба в Арцах.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *