Алиев: Длъжни сме да си върнем Ереван

Spread the love

09.12.2018, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – По време на речта си на VI конгрес на управляващата „Нова Азербайджанска партия“ президентът на Азербайджан – Илхам Алиев говорѝ за стратегическите цели на републиката, свързани със столицата на Армения.

“Връщането към историческите земи е политическа и стратегическа цел на Азербайджан. Армения остана извън всички регионални проекти. Политиката за изолиране на Армения ще продължи, докато Азербайджанските територии бъдат освободени от окупация. Ереван е наша историческа територия и ние, азербайджанците, трябва да се върнем в тази историческа земя”, се казва в изявлението на Илхам Алиев.
Той отново повтори, че няма да позволи създаването на втора арменска държава на териториите на Азербайджан.
Ръководителят на Азербайджан заяви, че по-младото поколение на страната и международната общност трябва да знаят, че Ереванското ханство, Зангезур и Гьойче са “исторически земи” на азербайджански народ.
Припомняме, че Азербайджанският президент Илхам Алиев, по време на реч на срещата на върха на Организацията за ислямско сътрудничество, обвини Армения в унищожаването на ислямските паметници на културата и заплаши Армения с политическа изолация.
Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *