АЗЕРБАЙДЖАН увеличава напрежението по границите си с Армения и Планински Карабах по искане на ТУРЦИЯ, смята генерал-майор Аркади Тер-Тадевосян

Spread the love

Февруари, 2015

25.03.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН –Легендарният арменски командир от Карабахската война генерал-майор Аркади Тер-Тадевосян, известен с прякора „Командос” свързва увеличаването на напрежението по границите на Азербайджан с Армения и Планински Карабах с фактора на Турция и добавя, че до 24 април напрежението все повече ще се увеличава, когато арменците по целия свят ще отбележат 100–годишнината от Арменския геноцид.

По време на срещата си с журналисти, Командоса подчерта, че турската пропаганда в Азербайджан е много висока и чрез Азербайджан, Турция се опитва да отклони вниманието от годишнината на Арменския геноцид. „Властите на Армения и Планински Карабах са наясно с това, но същевременно са наясно по какъв начин могат да предотвратят провокациите на Азербайджан. Азербайджанците все повече ще увеличават военните провокации по граничната линия, но те няма да доведат до широкомащабни военни действия”, заяви Аркади Тер-Тадевосян и добави, че ако случайно започне война и двете страни ще пострадат, но за разлика от Армения, Азербайджан, като държава, изобщо ще изчезне от картата на света. Командоса свързва това с географията на Планински Карабах и не случайно тази територия се нарича „планинска”. „Азербайджан може да изстреля 100 ракети, но вредите от тях ще бъдат много по-малки, отколкото, ако от Планински Карабах изстрелят 10 ракета по конкретни мишени, които напълно ще изчистят държавата Азербайджан от лицето на земята”, каза той и добави, че военно-политическото ръководство на Азербайджан, както и Турция много добре знаят тази болезнена за тях истина.

Нерсес Кетикян

Редактирано от в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *